Zelf Paprika soep maken

INGREDIENTEN:
- 2 liter rundvleesbouillon
- 10 rode paprika's
- 5 grote tomaten
- 6 teentjes knoflook
- Bosje verse basilicum
- 2 kuipjes Goudkuipje
- Geraspte Pedano of Parmezaanse kaas
- 250 gr. kaas tortellini
- Slagroom
- Peper en zout
VOORBEREIDING:
- Paprika schoonmaken, in grove stukken snijden en roosteren in een oven
(Houd 1 paprika apart en snijd deze in kleine blokjes)
- Tomaten in stukken snijden
- Ui snipperen
- Knoflook ontvellen en persen
- Basilicum grof hakken
- Kaas raspen (ook voor de garnering)
(Tomaten en paprika’s hoeven niet te worden ontvelt omdat de soep gezeefd word!)
BEREIDINGSWIJZE:
1) Bak de knoflook, ui, paprika en basilicum aan in een goede olie
2) Voeg dan de tomaten toe en laat alles even gaar sudderen
3) Voeg de bouillon toe en laat ook dit nog even sudderen
4) Pureer het geheel nu met een staafmixer en zeef het vervolgens
5) Voeg nu de smeerkaas en een flinke hand geraspte Pedano toe
6) Laat de soep inkoken tot deze de juiste dikte en smaak heeft bereikt
7) Voeg 10 minuten voor het opdienen de tortellini en de blokjes paprika toe
8) Maak op smaak af met een scheut slagroom, peper, zout en een scheut maggi
Garneer de soep met wat geraspte Pedano kijk hiervoor naar onze raspen.
EET SMAKELIJK!
Geen reacties gevonden.