checkmark

Zondag voor 17:00 besteld = Maandag in huis!

checkmark

Verzekerd verzonden tegen schade

checkmark

100 dagen retourrecht

checkmark

Scherpe prijzen

webshop keurmerk
Home / Waarom een inductie pan kopen?

Waarom een inductie pan kopen?

Waarom een inductie pan kopen?

Inductiepannen


Koken met inductie pannen is je van het op dit moment. Enerzijds omdat het een bijzonder praktische en snelle manier van koken blijkt te zijn, anderzijds omdat de overheid het koken op elektrisch stimuleert met het oog op duurzaamheid. Als de plannen doorgaan en we vanaf 2050 niet meer op gas kunnen koken, is inductie dé manier om je huis ‘future-proof’ te maken! Maar als je switcht naar koken op inductie, dan heb je ook inductiepannen nodig. Toch?

Wat is koken op Inductie?


Een inductiekookplaat is een kookplaat die gebruik maakt van het principe van inductieverhitting. Dit houdt in dat de netspanning elektronisch omgezet wordt in spanning met een bepaalde frequentie. Horizontale elektrische spoelen in de kookplaat geven een wisselstroom met dezelfde frequentie en hierdoor ontstaat een verticaal magnetisch veld. De bodem van de pan wordt door de weerstand omgezet in warmte. Een beetje een ingewikkeld verhaal wellicht, maar het komt er kort gezegd op neer dat je inductiekookplaat en je inductiepan als magneten samenwerken en warmte creëren.

Die warmte wordt ook alleen in de bodem van de pan gemaakt. Hierdoor is het een zeer efficiënte manier van verwarmen. De kookplaat wordt weliswaar ook heet, maar zodra de pan van de kookplaat gehaald wordt, koelt die zeer snel af. Uitermate energiezuinig dus!

Waarom Inductiepannen kopen?


Niet alle pannen zijn geschikt om op inductie te koken en dat heeft dus te maken met de bodem van de pan. Deze moet een magnetische klik als het ware hebben met de kookplaat. Soms ontstaat die klik wel, maar is het niet efficiënt en warmt de kookplaat niet voldoende de pan op. Het beste is dus om te kiezen voor pannen die geschikt zijn voor inductie of speciale inductiepannen aan te schaffen. Het maakt daarin niet heel veel uit van welk materiaal de pannen gemaakt zijn. De fabrikanten geven zelf aan of de pan geschikt is of niet. Het enige dat jij dus moet doen, is even goed lezen bij de beschrijving of een pan inderdaad gebruikt kan worden voor het koken op inductie.

 
    07-10-2020 17:12     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

© 2025 Kitchen&More - All Rights Reserved