Snelle zuurkool

Zuurkool, kool die gefermenteerd is, bevat goede bacteriën. Een goedkoop product, eenvoudig te bereiden en goed houdbaar.
Niet iedereen is een liefhebber van zuurkool, mijn ervaring is dat biologische zuurkool minder zuur is. Persoonlijk vind is zuurkool lekker als het zo uit de verpakking komt, dus rauw, ongekookt. Als je het wel warm wilt eten, hoef je het niet te koken maar verwarmen op laag vuur is voldoende.
Ingrediënten:
- (biologische) Zuurkool
- Zoete aardappel
- Rode ui
- Biologische spek reepjes
De zoete aardappel schillen en klein snijden, deze gaar stomen in een stoompan of koken. De rode ui snijden en op laag vuur gaar bakken. Als de ui bijna gaar is het vuur hoger zetten en de spekjes mee bakken.
Zuurkool op een bord leggen, zoete aardappel er op en de ui met spekjes als laatste er op.
Geen reacties gevonden.