Raviolivorm
Zelf ravioli maken is erg leuk, smaakt heerlijk en je kunt de ravioli met van alles wat jij maar wilt, vullen. Je kunt dit met de hand doen, maar veel handiger is het om er een stevige raviolivorm voor te gebruiken die er voor zorgt dat de vormen uniform zijn en de randjes goed dicht blijven zitten tijdens het koken. Bij Kitchen&More vind je veel verschillende raviolivormen. Van 'ijsblokjesvormen' die je vult en met een deegrorrel dicht drukt tot uitsteekvormen die in een enkele beweging zowel de vorm geven als de randjes dichtdrukken.
Zelf pasta maken is een tijdrovend klusje. Als je ravioli maakt, komt daar ook nog eens het bereiden van de vulling bij. Dus ga niet zelf zitten prutsen met een vork en een mes om vormpjes uit te snijden en te hopen dat je de randjes goed genoeg hebt dichtgedrukt. Het is teveel werk om al dat werk vervolgens in het kokende water weg te zien lopen. Gebruik een raviolivorm om dit te voorkomen en mooie gelijkmatige ravioli te maken.
Ravioli Oorsprong
Ravioli komt - niet geheel verrassend - uit Italië en is het meervoud van het woord 'raviolo' dat deegkussentje betekent. Deze deegkussentjes vul je met vlees, kaas, vis of groenten of een combinatie hiervan en kook je in gezouten water. Vervolgens serveer je die met een lekkere pastasaus of extra kaas. Wanneer je ravioli voor je gasten maakt, is het leuk om verschillende smaken te maken zodat iedere hap een verrassing is wat er in zit of zodat ze van elkaars bord kunnen proeven.
Raviolivorm Tablet
Een handig keukenhulpje is de raviolivorm tablet. Hierin leg je een lapje pastadeeg, druk je de inkepingen licht in zodat er ruimte ontstaat om de vulling in te doen. Vervolgens dek je dat af met een ander lapje pastadeeg en gebruik je het bijgeleverde deegrollertje om het pastadeeg goed aan te drukken en de vormpjes te maken. De ravioli haal je vervolgens uit de raviolivorm om te koken. Tip: gebruik een beetje eigeel om de randjes goed te laten plakken!
Raviolivorm Uitsteker
Een andere manier om ravioli te maken is met een uitsteker of stamper. Het leuke hiervan is dat je meer mogelijkheden qua vormpjes hebt. Het is dus leuk om meerdere van die raviolistampers in huis te hebben om zo verschillende vormen ravioli te kunnen serveren. Je maakt de ravioli dan wel stuk voor stuk, maar het resultaat is er dan wel naar! Tip: Gebruik een
schuimspaan om de ravioli uit het kokende water te halen!
Raviolivorm kopen
Bij Kitchen&More vind je zowel de raviolivorm tablet als de raviolistekers. Wij hebben ze geselcteerd op duurzaamheid en gebruiksgemak. Dus maak je zelf graag pasta? Voeg ravioli toe aan je repertoire en trakteer jezelf (of die foodie vriend) op een raviolivorm om zelf de lekkerste, thuisgemaakte ravioli te maken.