Pompoen Salade

Lauwe herfst salade grillen op de plancha
Als mijn man of ik pompoen aan het grillen zijn op de plancha komt altijd wel een van de kinderen even ‘snoepen’ van de pompoen. De gegrilde pompoen vinden ze erg lekker. Vaak gebruiken we deze gegrilde pompoen in een lasagne of een pasta gerecht. Nu werd het een salade met rode biet en spinazie.Pompoen salade
Pompoen
Rode biet
Spinazie
Rode druiven
(geiten)kaas
Pompoen/zonnebloem/pijnboom pitten
Dressing gemaakt van olijfolie, citroensap, mosterd, honing
Pompoenpit olie
De pompoen halveren, ontpitten en dun in plakken snijden.
De rauwe bietjes schillen en dun snijden.
Spinazie wassen en droog slingeren, snijden, de dressing door de spinazie mengen.
De pitten roosteren in een droge koekenpan.
De druiven wassen en halveren, grote in kwarten snijden.
De kaas in kleine blokjes snijden.
Grill plaat of grillpan verwarmen. De pompoen plakken bestrooien met zout en peper, besmeren met olie. Op de hete grill plaat leggen en de kan die nu boven ligt bestrijken met olie. De pompoen ook aan de tweede kant grillen en vervolgens van de grill plaat/pan afhalen. Zo alle plakken pompoen grillen en de biet plakjes grillen.
De spinazie op de borden verdelen en de overige ingrediënten er op leggen. Nog wat druppels pompoenpit olie er overheen en bestrooien met pitten/zaden.
Geen reacties gevonden.