Oosterse paksoi-kip soep

Ingrediënten
Paksoi
Wortel
Prei
Ui
Knoflook
Kipfilet
Sambal
Citroengras
Gember
Blokje kip bouillon (zonder gist en suiker)
Korianderblad
Kokosmelk/room
Wortel, ui en prei snijden. Knoflook snijden of persen. Kip in reepjes of stukjes snijden.
In een ruime pan kokosvet verwarmen. Hier de ui en wortel in doen en aanfruiten in de pan. Prei, knoflook en een beetje sambal er in doen om mee te bakken. Af en toe omscheppen. De kip toevoegen en ook mee bakken.
Het bouillon blokje verkruimelen boven de groente en water over de groente gieten zodat alles net onder staat. Even omscheppen en met de deksel op de pan zachtjes laten pruttelen. Desgewenst nog extra water toevoegen.
Ondertussen de paksoi wassen en snijden. Het blad apart bewaren van de stengel.
De soep proeven en naar smaak nog peper of zout toevoegen.
Koriander blad toevoegen en de stengel van de paksoi.
Een scheutje kokosmelk of een flinke schep kokosroom toevoegen en door roeren.
Een flinke hand paksoi blad in een kom of bord leggen en de soep er overheen scheppen, boven op een klein plukje paksoi blad.
Deze soep kan je natuurlijk ook maken zonder kip en met bijvoorbeeld een ei serveren.
Je kunt elke willekeurige groente gebruiken, broccoli of champignons zouden ook goed gebruikt kunnen worden.
Geen reacties gevonden.