Knoflook pellen zonder dat je handen stinken

Knoflook pellen zonder dat je handen gaan stinken
Knoflook: een heerlijk ingrediënt om je gerechten nog voller van smaak te maken. En niet alleen lekker, maar ook zeer gezond! Knoflook vergroot namelijk de weerstand tegen infecties en schimmels. Ook verlaagt knoflook je bloeddruk en is knoflook goed voor hart en bloedvaten.
Er is alleen een groot nadeel: knoflook ruikt vrij sterk, met het pellen van de knoflook gaan je vingers vaak al stinken. Hiervoor hebben wij een leuke tip…. Hoe pel je knoflook zonder dat je handen gaan stinken??
1. Doe de knoflook in zijn geheel in een klein glazen potje
2. Doe de deksel op het potje
3. Flink schudden
4. De ‘schil’ van de knoflook laat nu los, haal de grote knoflook roos / schil eruit
5. Nog even goed schudden en je ziet dat alle teentjes zijn “gepeld” zonder je handen te gebruiken!
Ideaal toch?
Nog een paar leuke tips indien je meerdere teentjes knoflook hebt gepeld maar niet alles nodig hebt:
- Doe ze in een zakje in de vriezer, zo blijven ze goed
- Doe ze in een glazen potje met olie, hiermee conserveer je de knoflookteentjes ook
Bekijk het filmpje voor een beter beeld:
Vervolgens de knoflook nog even in een knoflookpers doen en de knoflook is klaar om mee te koken. Knoflook kan op meerdere manieren bereid worden, bijvoorbeeld fijngeperst door de olijfolie tijdens het bakken, fijngeperst door de pastasaus, fijngehakt door gebakken aardappeltjes of gehakt of rauw door bepaalde sauzen zoals tzatziki.
De oplossing zodat je het eten van de knoflook minder ruikt de avond en dag erna is door na de maaltijd even goed te kauwen op een takje peterselie!
Geen reacties gevonden.