checkmark

Zondag voor 17:00 besteld = Maandag in huis!

checkmark

Verzekerd verzonden tegen schade

checkmark

100 dagen retourrecht

checkmark

Scherpe prijzen

webshop keurmerk
Home / Groente puree ovenschotel

Groente puree ovenschotel

Groente puree ovenschotel

Het grote voordeel van een ovenschotel is dat je deze van tevoren kunt bereiden, zodat je tijdens het eten geen stress hebt. Maak hem 's morgens of zelfs een dag van tevoren klaar, en warm hem vlak voor het eten op in de oven. Of bereid hem rustig in de middag, zodat je alle tijd hebt voor andere dingen: kinderen, visite, of gewoon een momentje voor jezelf. Het resultaat? Een heerlijke, voedzame maaltijd die iedereen zal waarderen.


Groentepuree Ovenschotel

Ingrediënten:

  • Voor de puree:
    • 500 gram pompoen
    • 500 gram knolselderij
  • Voor de vulling:
    • 300 gram broccoli
    • 1 ui
    • 1 courgette
    • 300 gram gehakt (rund, kip of vegetarisch)
    • 2 teentjes knoflook
    • Zout en peper naar smaak
    • Optioneel: cayennepeper voor een pittige twist

Bereidingswijze:

  1. Voorbereiden van de puree:

    • Was de pompoen, halveer deze en verwijder de pitten. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
    • Schil de knolselderij en snijd ook deze in blokjes.
    • Kook de pompoen en knolselderij in een laagje water gaar. Giet af en pureer het geheel met een staafmixer of een pureestamper. Breng op smaak met zout, peper en eventueel een snufje cayennepeper.
  2. Bereiden van de vulling:

    • Maak de broccoli schoon en verdeel deze in kleine roosjes. Stoom of kook de broccoli beetgaar.
    • Snipper de ui en snijd de courgette in kleine stukjes. Pers de knoflook fijn.
    • Verhit wat kokosolie of olijfolie in een koekenpan. Fruit de ui glazig, voeg de knoflook toe en bak kort mee. Voeg het gehakt toe en bak dit rul.
    • Voeg de courgette toe en bak deze nog enkele minuten mee. Breng het geheel op smaak met zout, peper en eventueel kruiden naar keuze, zoals Italiaanse kruiden of paprikapoeder.
  3. Ovenschotel samenstellen:

    • Vet een ovenschaal in met een beetje olie of boter.
    • Verdeel het gehakt- en groentemengsel over de bodem van de schaal.
    • Leg de gestoomde broccoli er bovenop.
    • Bedek alles met de pompoen-knolselderijpuree en strijk de bovenkant glad.
  4. Bakken:

    • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
    • Plaats de ovenschaal in het midden van de oven en bak de ovenschotel gedurende 25-30 minuten, tot deze door en door warm is en de bovenkant licht begint te kleuren.
    • Met een voedselthermometer kun je controleren of de schotel een interne temperatuur van 65 graden heeft bereikt.

Tips en Variaties

  • Andere puree-opties:
    Experimenteer met verschillende soorten groenten voor de puree. Probeer bijvoorbeeld bloemkool, zoete aardappel, pastinaak of koolraap. Een mix van meerdere groenten geeft een unieke smaak en textuur.

  • Vegetarische variant:
    Laat het gehakt weg en vervang dit door gebakken champignons, linzen, of kikkererwten. Dit zorgt voor een voedzaam en vullend gerecht.

  • Krokante topping:
    Strooi wat geraspte kaas, paneermeel, of gehakte noten over de puree voordat je de schotel in de oven zet. Dit zorgt voor een heerlijke krokante bovenkant.

  • Kruiden en specerijen:
    Voeg kruiden zoals tijm, rozemarijn of nootmuskaat toe aan de puree voor extra smaak. Je kunt ook een beetje chilivlokken gebruiken als je van pittig houdt.

  • Voor grote eters:
    Voeg extra vulling toe, zoals wortel, paprika of maïs. Je kunt ook een laagje pasta of aardappelschijfjes toevoegen voor een stevigere maaltijd.


Handige Tips

  • Meal prep: Maak deze ovenschotel in een dubbele hoeveelheid. Eet de ene helft vandaag en vries de andere helft in voor een drukke dag.
  • Kidsproof: Verstop de groenten door ze te pureren en te mengen met de gehaktvulling. Kinderen zullen niet eens merken dat ze extra groenten eten!
  • Bewaren: Bewaar de ovenschotel afgedekt in de koelkast. Je kunt hem 2-3 dagen goed houden en opnieuw opwarmen in de oven of magnetron.

Met deze ovenschotel heb je niet alleen een heerlijk, gezond gerecht op tafel, maar ook een moment van rust. Eet smakelijk! 😊

  Kitchen&More     28-01-2025 08:15     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

© 2025 Kitchen&More - All Rights Reserved