Gietijzeren pannen van Morso

Gietijzer is een duurzaam metaal en bevat poriën. Bij het gebruik van gietijzeren potten en pannen gaan deze poriën open staan, zij nemen dan de vrijgekomen sappen en vetten op, dit zorgt voor een “patina”. Deze patina is een natuurlijke anti-aanbaklaag en beschermt het gietijzer tegen invloeden van buitenaf.
Naast het ontstaan van patina, zijn de gietijzeren potten en pannen van Morsø een ster in evenredig geleiden en vasthouden van warmte. Dit zorgt voor een gelijkmatige garing en dat proeft u terug! Door het dichtschroeien van bijvoorbeeld vlees, worden alle vleessappen en smaken vastgehouden.
Naast het goed vasthouden van warmte, is het ook een ster in het vasthouden van koelte! Zet uw gietijzeren pot of pan een dag in de koelkast en serveer hier ’s avonds de begeleidende salade bij. U zult merken dat deze heerlijk gekoeld blijft. Die potten en pannen van Morsø zijn dus niet alleen voor het bakken en braden!
De gietijzeren potten en pannen van Morsø komen pre-seasoned bij u binnen, wat inhoudt dat zij al een laagje patina hebben aangebracht met natuurlijke oliën. Was uw gietijzeren potten en pannen na gebruik daarom ook nooit af met zeep, dit breekt deze laag weer af. U kunt de pannen het beste afwassen met wat heet water en een keukenborstel. Zorg daarna dat ze goed opgedroogd zijn en vet ze in met wat olijfolie, dit gaat roestvorming tegen en zet ze daarna op een koele plek.
Zoals eerder gezegd moet u goed voor uw gietijzer zorgen, maar u krijgt er overheerlijke gerechten voor terug. Want de gietijzeren potten van Morsø zijn een werkelijke alleskunner. Wat dacht u van het bakken van brood, taarten, soepen, stoof- & stampotten en dat allemaal uit eenzelfde gietijzeren pot of pan?
Geen reacties gevonden.