Garde Kopen
Van een ballongarde tot een bekergarde en van een spiraalgarde tot een klutsgarde. Gardes zijn er in allerlei soorten en maten. Ideaal voor het luchtig kloppen van eiwitten, slagroom, beslag of sauzen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Bij Kitchen&More kun je voor iedere keukenklus de juiste garde vinden
Een garde brengt lucht in datgene dat je opklopt. Je snijdt er als het ware op hoge snelheid mee door eiwitten, room of andere ingrediënten om lucht toe te voegen, klontjes kapot te slaan en vet te mengen met olie. Het resultaat zijn de welbekende bereidingen: lucht opgeklopte slagroom, meringue of een olie en azijn dressing of mayonaise. Gardes zijn te koop in veel verschillende soorten en maten en de ene garde is de andere niet. Dus hoe weet je nu welke garde je moet kiezen en waar je op moet letten bij de aanschaf?
RVS Garde
Allereerst de RVS garde. RVS is het beste materiaal voor langdurig gebruik in de keuken. Het roest niet, is sterk en kan gewoon in de vaatwasser. Een RVS garde gaat dus lang mee. De meest voorkomende garde is de ballongarde en die wordt in het meerendeel van de gevallen gemaakt van RVS. Deze garde is uitermate geschikt voor het opkloppen van slagroom of mengen van beslag. Goed om te weten: hoe groter de garde, des te meer lucht je toevoegt aan het product. Een ballongarde is dus een prima basis garde om meerdere van in huis te hebben. Je hebt hier ook kleinere versies van om kleine hoeveelheden te kloppen en te mengen.
Siliconen Garde
Maar RVS gardes zijn niet geschikt om in pannen met een antiaanbaklaag te gebruiken. Ze kunnen die laag namelijk beschadigen. Gebruik in zo'n geval siliconen gardes. Die zijn zachter en beschadigen de pan niet.
Gardes bij Kitchen&More
Er zijn dus veel verschillende soorten gardes en het is een goed idee om een kleine maar doeltreffende collectie bij elkaar te verzamelen. En bij Kitchen&More ben je dan aan het juiste adres, ook voor je
notenkrakers!