Winkel je bij kitchenandmore.nl, dan moet je weten dat wij cookies en vergelijkbare technieken gebruiken om jouw internetgedrag te volgen en onze website(s) te laten functioneren. Waarom? Zodat jij optimaal gebruik kan maken van onze website(s) en we het winkelen bij ons nog persoonlijker kunnen maken. We gaan er vanuit dat je daar akkoord mee gaat als je verder gebruik maakt van onze website. Lees meer
SluitenEen fileermes gebruik je om heel precies, zonder verlies van vlees, een vis te fileren. Je wilt een mooi filetlapje, zonder graten. Een scherp en dun fileermes helpt je daar bij. In het algemeen moeten messen scherp zijn uiteraard, maar dit geldt nog meer bij een fileermes. Als een fileermes niet scherp is, blijft het haken achter graten en trek je de hele vis kapot. Of je laat veel te veel vlees achter zodat je minder overhoud voor consumptie. Reden genoeg dus om serieus te zijn over de kwaliteit van je fileermes.
Bij Kitchen&More hebben we drie soorten fileermessen. Allen van het merk Arcos. Ten eerste hebben we een kleiner fileermes van 16 cm. Dit mes is perfect voor kleine visjes als tong en schol. Het tweede fileermes heeft een afmeting van 20 cm. Deze kun je goed gebruiken voor bijvoorbeeld een kabeljauw of een andere grotere vis. Als laatste hebben we ook een zalmmes. Specifiek voor zalm. De stevigheid van het vlees van dit dier vereist een groter, ietwat anders gesmeed mes om de perfect filet te kunnen snijden.
Dus wat voor vis jij ook onder je handen hebt, wij hebben er een goed mes voor!
© 2024 Kitchen&More - All Rights Reserved