Winkel je bij kitchenandmore.nl, dan moet je weten dat wij cookies en vergelijkbare technieken gebruiken om jouw internetgedrag te volgen en onze website(s) te laten functioneren. Waarom? Zodat jij optimaal gebruik kan maken van onze website(s) en we het winkelen bij ons nog persoonlijker kunnen maken. We gaan er vanuit dat je daar akkoord mee gaat als je verder gebruik maakt van onze website. Lees meer
SluitenEen koekenpan wordt vaak gebruikt om voedsel op hoog vuur te bereiden, bijvoorbeeld vlees aanbraden, spekjes bakken, een eitje bakken etc. De koekenpan is rond van vorm en heeft een lage rand. De koekenpannen hebben verschillende maten, vaak is de kleinste koekenpan 20 cm en de grootste 36 cm. Geschikt voor de bereiding van verschillende gerechten. Van omeletten en eitjes tot grote hoeveelheden gebakken aardappeltjes.
Kleine koekenpannen van bijvoorbeeld 20 cm doorsnee zijn praktisch voor gebruik van alledag. Een eitje bakken, wat spek uitbakken of lekker wat hutspot van gisteren snel even opwarmen. In een kleine koekenpan is dat zo gepiept. Bijkomend voordeel: minder af te wassen. Bij Kitchen&More vind je een ruim assortiment middelgrote koekenpannen met een doorsnede van 24 cm van verschillende merken zoals Sola, Cosy&Trendy, BK, Royalty Line Switzerland en meer.
Bak je graag en vaak voor meerdere personen? Dan is een koekenpan met een doorsnee van 36 cm of meer iets voor jou. Dit zijn grote koekenpannen waar veel tegelijk in kan. Kies voor een robuuste RVS pan van Cosy&Trendy zoals je ook wel in de horeca ziet, of ga voor een prachtige duurzame pan met een stone coating van het Italiaanse merk Bialetti. Met een grote koekenpan is geen enkel gerecht meer teveel voor jou!
Snel even een eitje bakken of een pan tosti maken? Dan pak je meestal de 20 centimeter koekenpan uit de kast. Is ook verstandiger want een grotere koekenpan verliest alleen maar warmte als je er iets kleins in bereidt.
Een koekenpan van 30 centimeter is groot geschut, deze vind je meestal niet bij de kleinere gezinnen in de kasten. Het is een zeer geschikte pan voor bijvoorbeeld 5 a 6 personen vlees/vis/vega in te bereiden. Maar het kan ook prima gebruikt worden voor heerlijk 1-pans gerechten zodat de smaken er helemaal in trekken. Vaak ligt deze koekenpan onderop de stapel en is deze gevoelig voor krassen van de bovenliggende pannen. Schaf daarom voor een paar centen deze panbeschermers aan.
Als je een inductie vuur hebt is niet elke pan geschikt om te gebruiken op inductie. Een echte inductie koekenpan herken je aan een gladde bodem en een goed metaal dat de warmte kan opnemen. Sommige koekenpannen hebben een dunne bodem en doen er enorm lang over om warm te worden. De fabrikant heeft op materiaal bespaard en vinden wij persoonlijk niet geschikt voor inductie ook wordt deze na een half uur toch warm ;)
Een van de meest populaire koekenpannen is de variant met een keramische laag. Deze heeft als grote voordeel dat de producten die je er in maakt niet aanbakken. En het is een stuk gezonder dan een pan met een PFOA coating. De PFOA coating is al verboden sinds 2015 door de EU. De keramische koekenpan hebben we vanaf 20 centimeter tot 36 centimeter!
Een goede koekenpan is een pan die niet aanbak en de warmte snel het gerecht in geleid.
© 2024 Kitchen&More - All Rights Reserved