Bloemkoolrijst-tonijn salade

In dit recept eet je de bloemkool fijngemalen en beet gaar gemaakt als salade. Ideaal als meeneem lunch maar ook geserveerd in een sla blad als avond maaltijd.
Ingrediënten
- ½ bloemkool (of een hele afhankelijk van de grootte)
- Blikje tonijn op water
- Zure augurk
- Bieslook of lente ui
- Home made mayonaise
- Zout & peper
- Tomaat of cherry tomaatjes
De bloemkool schoonmaken en malen in de keukenmachine, liefst pulserend zodat de bloemkool niet te fijn is. Een koekenpan of wok warmen en in een kleine hoeveelheid kokosolie de bloemkool al omscheppend garen. De bloemkool moet beetgaar en niet bruin zijn.
De bloemkoolrijst af laten koelen op een bord.
Ondertussen de tonijn afgieten en uit elkaar halen in een kom. Augurk en bieslook fijn snijden en in de kom doen. De afgekoelde bloemkool rijst in de kom doen met zout, peper en mayonaise.
Dit mengen tot een salade.
Tomaat in stukjes snijden en vlak voor het opdienen door de salade scheppen, anders wordt het erg nat.
Als meeneem lunch de tomaat gesneden (dit kan gemakkelijk met een tomaatsnijder) in een apart bakje mee nemen of boven op de salade leggen en voor het op eten er doorheen scheppen.
Variatie
- Je kunt de bloemkool rijst in ieder gerecht gebruiken waar je rijst in gebruikt
- Je kunt de salade nog aanvullen met welke andere groente die je wilt
- De bloemkool rijst kan je in de koelkast een aantal dagen bewaren
Geen reacties gevonden.