Zeebrasem en Papillote met citrusvruchten en sjalotten, op een bedje van venkel

Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd 25 tot 30 minuten
Ingrediënten voor 4 personen:
Onbespoten sinaasappel
Onbespoten citroenen
4 grote sjalotten
2 venkelknollen
150ml olijfolie
2 takjes dille
Fijn zout en versgemalen peper
20 gram of 1,5 eetlepel amandelschaafsel
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 210 graden of gasstand 6.
- Spoel de zeebrasem af en dep hem goed droog.
- Snijd de venkel in dunne schijven, besprenkel met het sap van één citroen en 50ml olijfolie, kruid met zout en peper, meng door elkaar en laat 15 minuten marineren.
- Fruit de sjalotten.
- Rasp de schil van de sinaasappel.
- Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan.
- Snijd de tweede citroen in redelijk dikke schijven.
- Leg de zeebrasem in het midden van de Emile Henry schaal en drapeer de gemarineerde venkel en het sap eromheen
- Snijd enkele keren met een scherp mes diagonaal in de huid van de zeebrasem en kruid de vis met zout en peper.
- Verdeel de citroenschijven gelijkmatig over de vis en giet het sinaasappelsap en de resterende olijfolie over de vis
- Strooi de sjalotten, de geraspte sinaasappelschil en de geroosterde amandelen over de vis.
- Leg de dilletakjes rond de brasem.
- Zet met de deksel erop in de oven en bak het geheel op 210 graden of gasstand 6 gedurende 25 tot 30 minuten.
- Eet smakelijk!
Geen reacties gevonden.