checkmark

Voor 20:00 besteld, morgen in huis

checkmark

Verzekerd verzonden tegen schade

checkmark

100 dagen retourrecht

checkmark

Scherpe prijzen

webshop keurmerk
Home /

Recept garnalen cocktail



Een echt retro gerecht is deze klassieke garnalencocktail, maar het is en blijft toch wel een topper. Origineel worden hiervoor Hollandse garnalen gebruikt. Deze garnalen zijn echter zo duur geworden, dat je ook wel andere garnalen kunt gebruiken.
Om de saus wat luxer te maken gebruik je naast mayonaise ook nog opgeklopte slagroom. Hierdoor krijg je een hele lekkere en luchtige cocktailsaus.
Gebruik wel een goede of zelfgemaakte mayonaise voor de saus.
 

 Garnalen Cocktail met kant en klare suas


Ingrediënten (voor 4 glaasjes):
300 gram (Hollandse) garnalen
1 citroen
4 ijsbergsla blaadjes
10 bieslookstengels
cocktailsaus:
100 ml slagroom
2 el mayonaise
2 el tomatenketchup
1 el whisky
1 tl citroenrasp
snuf gerookte paprikapoeder
snufje zout

Bereiding:
Maak eerst de cocktailsaus: klop hiervoor de slagroom lobbig (niet helemaal stijf).
Meng de mayonaise, ketchup en de whisky er doorheen. Roer nu de citroenrasp, gerookte paprikapoeder en zout naar smaak erdoor.
Leg een blad sla in een mooi cocktailglas.
Verdeel de garnalen over de sla.
Lepel de saus over de garnalen.
Hak de bieslook fijn en strooi dit over de garnalen.
Serveer met een partje citroen. Dit is een recept van culinea.nl

© 2025 Kitchen&More - All Rights Reserved