Nasi met satsaus (E-nummervrij, suikervrij, zuivelvrij)

Nasi met satésaus (E-nummervrij, suikervrij, zuivelvrij)
Nasi met satésaus, daar kan ik zo heerlijk van genieten. Een gezonde, zelf gemaakte versie. Veel groenten, heerlijke kruiden en zelf gemaakte satésaus.
Wij koken, bakken en eten zo puur en onbewerkt mogelijk. Dit doen we omdat we onszelf graag goed willen voeden, en het belangrijk vinden om gezond te eten. Bij sommige gerechten was het best even uitzoeken hoe je die typische smaak kunt krijgen. Zo ook bij nasi en satésaus.
Na een tijdje van verschillende experimenten heb ik nu recepten wat ons erg goed bevalt. Zowel de satésaus als de nasi is vrij eenvoudig te maken, dat is er ook leuk aan. En het is best snel klaar, wat ik fijn vind na bijvoorbeeld een drukke dag. Dit recept is E-nummervrij, het bevat geen suiker en is het veganistisch.
Eet smakelijk!
Recept voor satésaus
Benodigdheden voor 3 tot 4 personen
- 200 ml rijstmelk
- 10 eetlepels pindakaas
- 70 gram tomatenpuree
- 2 theelepels sambal (zonder E-nummers)
- 1 teentje knoflook
- Snuf peper
Bereidingswijze
Doe de rijstmelk, pindakaas, tomatenpuree en sambal in een steelpan.
Pel het teentje knoflook en pers deze boven de pan.
Doe de peper erbij.
Zet op laag vuur en roer totdat alles is opgelost en gemengd.
Verwarm nog even kort door en serveer het bij de nasi.
Tip
- Als je de ingrediënten klaar hebt staan is het echt met drie minuten klaar, dus maak de saus helemaal op het laatste moment.
Recept voor nasi
Benodigdheden voor 3 tot 4 personen
Olijfolie
3 teentjes knoflook
Een fors stuk verse gember (of 2 theelepels gemberpoeder)
2 theelepels koriander
1 theelepel komijn
1 theelepel kurkuma
Peper naar smaak
600 gram prei
Een klein bosje bosui
250 gram rijst
Bereidingswijze
Snijd de prei in fijne ringen en was het.
Snijd de bosui in ringetjes.
Pel de knoflook en snijd fijn.
Snijd de gember fijn.
Verhit een scheut olijfolie in een wok.
Bak de knoflook en kruiden kort, totdat het gaat geuren.
Voeg de prei en bosui en bak het totdat het zacht wordt.
Kook ondertussen de rijst gaar.
Doe de rijst en het preimengsel bij elkaar en warm het nog even kort door.
Serveer met de satésaus en geniet van de maaltijd!
Dat is nou eens een lekker nasi recept die ook nog eens supergezond is!
Hoi Maaike, leuk dat je reageert, eet smakelijk als je het eens probeert! :) Groetjes, Paulien