checkmark

Zondag voor 17:00 besteld = Maandag in huis!

checkmark

Verzekerd verzonden tegen schade

checkmark

100 dagen retourrecht

checkmark

Scherpe prijzen

webshop keurmerk
Home / Hoe maak je gepocheerde eieren?

Hoe maak je gepocheerde eieren?

Hoe maak je gepocheerde eieren?

Met je lief een gezellig ontbijt, lunch of brunch? Maak een broodje zalm met avocado en gepocheerd ei! Ook wel ei / egg Benedict genoemd, naar een meneer of echtpaar Benedict uit eind negentiende eeuw. De zachte smaak en structuren van de zalm, ei en avocado passen heel goed bij elkaar. Pocheren is een manier van ei bereiden, waarbij je een ei breekt in kokend water en de zachte dooier ‘gevangen’ komt te zitten in het eiwit dat stolt.

Maak echter eerst de broodjes en de rest van het beleg klaar en bereid de eieren op het laatst, dan zijn ze nog lekker warm! Onderaan het recept staat de beschrijving voor het pocheren.

Wat heb je nodig voor dit recept?

Ben je heel fanatiek? Dan maak je je broodjes natuurlijk zelf. Maar ik weet niet hoe het met jullie zit… maar ik hou op zulke momenten van makkelijk en gebruik afbakbroodjes of haal ze vers bij de bakker.

  • Harde broodjes, pistolets, Kaiser broodjes, Italiaanse bol, bruin of wit
  • Zalmsnippers of Gravad laks
  • Rijpe avocado
  • 2 eieren
  • Azijn, mag ook witte wijnazijn
  • Dille en bieslook
  • Lichte mosterddressing
  • (Veld)sla of postelein

Hoe maak je de Mosterddressing?

Voor dit gerecht gebruik ik een milde mosterd met een beetje yogonaise. Verhouding: 1 theelepel mosterd op 2 eetlepels yoghurt/mayonaise. Het is de bedoeling dat de dressing 'loopt', dus niet te dik is. Voeg desnoods olie toe om dit te bereiken.

Hoe Pocheer je een Ei?

Oké, dit is niet moeilijk, maar vraagt een bepaalde volgorde en oplettendheid. Als je het een paar keer gedaan hebt, krijg je er een handigheid in en kan je gaan variëren.

Neem een pan met een flinke laag water zodat de eieren voldoende ruimte hebben. Breng het water aan de kook, voeg een flinke scheut (wijn)azijn toe (ongeveer 2 eetlepels) en zet het vuur laag. Roer met een lepel in het kokende water, zodat je een draaikolkje krijgt in de pan en breek dan snel het ei er middenin uit. Door de draaiende beweging vouwt het eiwit zich om de dooier.

Wil je het zachtgekookt, laat dan het ei 3 minuten zachtjes koken. Hou voor een dooier die minder lopend eigeel heeft 5 minuten aan. Haal met een schuimspaan het gepocheerde ei uit de pan. Laat even uitlekken en serveer dan op het broodje zalm met avocado.

Pollepel en Koekenpan voor de Perfecte Bereiding

Het is belangrijk om het ei voorzichtig te pocheren, vooral als je de juiste textuur van het eigeel wilt behouden. Je kunt gebruik maken van een koekenpan voor het bakken van de spekjes en het verwarmen van de ingrediënten, en een pollepel om de polenta of andere ingrediënten toe te voegen zonder ze te beschadigen.

Een gepocheerd ei is een gezonde manier van koken omdat er geen vet wordt toegevoegd, maar de dooier nog steeds de romige smaak behoudt. Serveer het op een gevulde eieren schaal met een frisse salade, op toast of met een goed stuk vis voor een heerlijk en voedzaam gerecht.

  Kitchen&More     14-01-2025 08:12     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

© 2025 Kitchen&More - All Rights Reserved