Groene kool rolletjes

Kool rolletjes, deze kan je op veel verschillende manieren maken, je kan variëren in de kool, in de vulling en met saus.
Groene kool is hier in huis niet een favoriet, maar als het in het groente pakket zit eten we. Door te variëren met de manier van bereiden hoop ik dat het toch in de smaak valt.
Groene kool rolletjes
Bladeren voorzichtig van de kool halen, zodat deze heel blijven. Een grote pan water koken om de bladeren te blancheren. Deze in een vergiet uit laten lekken.
Wortel
Prei of ui
Knoflook
Gehakt
De wortel en prei/ui fijn snijden, knoflook persen. Dit bakken in de koekenpan zodat het beetgaar is. Dit in een kom mengen met gehakt, zout, peper en dille.
Over voor verwarmen op 180 graden.
De koolbladeren vullen met het gehakt/groente mengsel en de bladeren oprollen. De opgerolde bladeren in een ovenschaal leggen. En 20-30 minuten in de oven zetten.
De rest van de kool kan je fijn snijden en met een dressing als salade serveren, of wokken met ui en kruiden.
In een droge koekenpan een handje amandelen droog roosteren en fijn hakken.
Als de rolletjes uit de oven komen bestrooien met de amandelen
Geen reacties gevonden.