Bloemkoolsoep

Bloemkoolsoep
Van deze soep kun je binnen een half uur genieten…. Eenvoudig en toch heel smaakvol. De soep smaakt niet extreem naar bloemkool… gewoon lekker. Ik voeg altijd een beetje kerrie toe zodat de soep wat pit heeft. Soms garneer ik hem met wat gehakte lente uitjes en een andere keer schep ik er restjes vlees, zoals bv een gehakbal, doorheen….. en klaar is je heerlijke lunch of diner.
Ingrediënten (voor 2 personen)
- Halve bloemkool in stukken, de stronkjes kunnen er gewoon bij.
- 500 ml kippenbouillon (ga je voor gemak, neem dan een bouillonblok, maar ik houd daar niet van)
- 1 ui
- Klontje roomboter
- Flinke snuf kerrie
- Flinke snuf nootmuskaat
- 1 lente ui
Bereiding
- Snipper de ui en fruit deze in de roomboter
- Strooi de kerrie en nootmuskaat over de ui en verwarm deze even heel kort mee. Niet bakken!
- Schenk de bouillon bij de ui en voeg de bloemkool stukjes toe.
- Kook de bloemkool gaar in max 10 minuten
- Pureer met een staafmixer de bloemkool tot een egale massa.
- Voeg eventueel nog peper en zout toe.
- Garneer de soep vlak voor het serveren met fijn gehakte lente uitjes
Eet smakelijk!
Heerlijke soepjes verschijnen er hier zeg. gr Pien
Met de jaren ben ik erg voor snel klaar geworden; maar dan ook voedzaam en vooral ook lekker... Dit is een soepje naar mijn hart, helemaal goed. Dank je wel! Groetjes Puck