10x de lekkerste barbecue recepten

10x de lekkerste barbecue recepten
De zomer is de perfecte tijd om heerlijk je barbecue aan te steken met vrienden en familie om samen te genieten van heerlijke recepten. Zelfs tijdens de late lente dagen en vroege herfstdagen is het weer in Nederland nog goed genoeg om buiten de barbecue te gebruiken. Ben je een ervaren grilmaster? Dan weet je vast al een paar lekkere recepten die je kan maken met de barbecue. Er zijn zoveel lekkere barbecue recepten te vinden waardoor het barbecueën nooit saai wordt. Dus zowel voor de ervaren en onervaren mensen met een barbecue in de tuin zijn er altijd nieuwe recepten om uit te proberen. Hier geven we je 10 voorbeelden!
1. Gegrilde zalm met citroen en dille
Zalm is een geweldige keuze voor de barbecue. Zo kan je deze vis combineren met citroen en dille. Marineer de zalmfilets in een mengsel van olijfolie, citroensap, dille, zout en peper. Hierdoor krijgt de zalm een frisse en aromatische smaak. Gril de vis daarna op de barbecue om een licht rokerige aroma te creëren. Het gerecht is niet alleen lekker, maar ook gezond en kan gemakkelijk worden geserveerd met een frisse salade.
2. Kipspiesjes met teriyaki
Kipspiesjes zijn altijd een hit op de barbecue. Combineer ze eens met wat teriyaki-saus om een zoete en hartige smaak te creëren. Snijd de kipfilet in blokjes en marineer deze in de teriyaki-saus. Rijg de kip aan spiezen, afgewisseld met kleurrijke groenten zoals paprika en courgette. Grill de spiesjes tot de kip mooi gaar is en serveer ze met extra teriyaki-saus aan de zijkant terwijl je familie zit op je tuinstoelen voor in de tuin. Zo kan iedereen genieten van het eten terwijl ze mee kunnen kijken hoe het eten wordt bereidt.
3. BBQ-groentenspiesjes
Voor de vegatariërs onder ons zijn er ook veel lekkere barbecue recepten te vinden, zoals BBQ-groentenspiesjes. Kies hierbij voor seizoensgebonden groenten. Denk aan courgette, champignons, paprika en ui. Marineer de groenten eerst in wat olijfolie, balsamicoazijn en Italiaanse kruiden om ze nog wat meer smaak te geven. Rijg daarna de groenten aan spiezen en grill ze tot ze mooi gegrild zijn.
4. Hamburgers met kaas en spek
De hamburgers zijn natuurlijk niet te missen tijdens een barbecue. Maak ze dit keer extra bijzonder door ze te beleggen met gesmolten kaas en knapperig spek. Begin met het maken van je eigen hamburgers van vers gemalen rundvlees, breng ze op smaak met zout en peper, en grill ze tot ze naar wens zijn gegaard. Voeg op het einde een plakje kaas toe en laat deze smelten. Serveer de hamburgers op een versgebakken broodje met je favoriete toppings zoals sla, tomaat en augurken.
5. Gegrilde mais
Een geweldig bijgerecht dat je kan maken op de barbecue is gegrilde mais. Kook ze eerst even kort in water en laat ze afkoelen. Bestrijk ze daarna met boter en bestrooi ze met zout, peper en een snufje paprika. Grill de maïs tot ze een mooie grillstrepen hebben en serveer ze met extra boter aan de zijkant.
6. BBQ-pizza
Een verrassend en leuk idee voor de barbecue is het maken van BBQ-pizza. Gebruik een kant-en-klaar pizzadeeg en rol het uit. Leg het op de grill om één kant te laten garen. Draai het om en voeg je favoriete toppings toe, zoals tomatensaus, mozzarella, pepperoni en verse basilicum. Sluit de grill om de pizza te laten afbakken. Hiermee zal je zeker je gasten verrassen!
7. Gegrilde ananas met honing
Voor het dessert kan je ervoor kiezen om gegrilde ananas met honing te maken. Snijd hiervoor de ananas in plakken, bestrijk ze met honing en gooi er een snufje kaneel overheen. Grill de plakken tot ze goudbruin zijn. Serveer ze warm met een bolletje vanille ijs.
8. Gevulde paprika’s
Gevulde paprika’s is een lekker recept die je kan aanpassen naar je eigen wensen. Snijd eerst de paprika’s doormidden en vul ze daarna met een mengsel van gekookte rijs, bonen, maïs, kruiden en kaas. Pas het mengsel aan met ingrediënten die jij lekker vindt. Wikkel ze in aluminiumfolie en leg ze op de grill tot de paprika’s zacht zijn en de kaas is gesmolten.
9. Garnalen met knoflookboter
Garnalen zijn snel en eenvoudig te bereiden op de barbecue. Marineer ze in een mengsel van gesmolten boter, knoflook, citroensap en kruiden. Rijg de garnalen aan spiezen en grill ze tot ze roze en gaar zijn. Serveer met een extra portie knoflookboter om in te dippen.
10. Gegrilde aardappels met rozemarijn
Gegrilde aardappels zijn ook een perfect bijgerecht voor je barbecue. Snijd kleine aardappelen doormidden en kook ze tot ze bijna gaar zijn. Meng ze met olijfolie, verse rozemarijn, zout en peper. Grill tot slot de aardappelen tot ze goudbruin en knapperig zijn aan de buitenkant.
Met deze tien lekkere barbecue recepten kan je jouw gasten weer verrassen en genieten ze van nieuwe smaken. Zorg ervoor dat je tuinstoelen voor in de tuin klaarstaan, je tafel gedekt is en je barbecue warm is. Maak snel de lekkerste recepten op de barbecue.
Geen reacties gevonden.